Årsta Kåntry

I samband med revyföreställningarna har vi kunnat konstatera att vi är några som är barnsligt förtjusta i countrymusik. Vi började fundera i termer av att göra en föreställning med nya svenska texter till gamla countrygodingar och som särskilt anknöt till Årsta. Vi började producera nya texter, med både Årstamotiv och annat och slutade inte förrän vi hade 30 nya. I den färdiga föreställningen har vi 15 låtar som binds samman av en historia om kärlek och längtan.

Tanken med vår historia är också att visa att våra huvudpersoner precis som vi gillar att bo i förort och inte minst i Årsta. För det är också en annan tanke bakom vår historia. Hit har människor kommit från hela landet, av olika skäl. Och inte bara från Sverige utan från världens alla hörn. Och i storstadens och dess närhet finns så mycket. Så Årsta Kåntry kan läsas Årsta Landet – där Landet symboliserar det som enligt nuvarande byggdogm i Stockholm ska bort – bort med förorten – tillbaka till 1800-talets stenstad. Men, det är en annan historia.

Pressklipp

Föreställningen är ca en timma och ska kunna spelas både utomhus, i salong och för föreningar och företag som behöver underhållning en kväll.